Известие

Collapse
No announcement yet.

Теч на вода - малко хелп и мнения....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Теч на вода - малко хелп и мнения....

......значи проблема ми е следният - губи се вода, и то яко - половин литър, на 300 - 400 километра.....това предполага поне 1-2 капки на 5-6 секунди, нещо което може да се забележи......
    Досега съм направил следното - отвих маркуча идващ от блока и отиващ към комп. казанче, и го запуших в горната му част - другия по тънък който влиза в комп. каз. го натиках в компресора, и му пуснах атмосфера и половина - легнах на хладно под колата, и зачаках - нищо - дори налягането в дебелия маркуч от термостата към радиатора не спадна.....поне половин час чаках - нито капка отникъде.......
    От няколко дена при работещ двг и най - вече климатик се гъзя под колата и гледам че си капе така 1-2 капки, на 5-6 сек., само че зад двигателя, някъде там където влизат два гумени маркуча към купето......сега махнах дросела, и поогледах там - на опипване не се чуства теч, там малко по нагоре влизат и две алуминиеви тръби, предполагам от климатика.......не знам доколко е възможно това капане да е конденз от тях, в при пуснат двг, е много трудно да погледна там, тъй като е бъкано с какво ли не.....
    Любопитно ми е друго - не съм запознат като отвори термостата на 90 гр - моя там някъде отваря, и дали чак тогава той пуска водата към парното и затова като надувам с компресор и да не стига налягане до там щото двг е студен, и термост е затворен, и само като загрее над 90 и тогава да почва да тече.......
    Не ми казвайте че е гарнитура, това вече е 2-3 месеца, ако беше гарнитура, мисля че отдавна щях да изрева......иначе нито си загрява, нито бълбука......
    Ако е само водица, иди дойди, ама зимъска не мога да я поя с литър на седмица я.......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

..............
    Last edited by vlado_gg; d.m.y г., 14:16.
    alfa romeo 145 2.0 t.s-ex

Comment

Радиатор на парното? Гледане му е майката.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от vlado_gg Покажи съобщение
        на мен така ми губеше и един ден махам едната стелка отпред в колата и кво да видя-локва.Тръгнах да разглобявам таблото но така и не стигнах до проблема.Събрах таблото сипах едно прахче и една боза в казанчето и си реших проблема
        Това с бозата много помага, прахчетата са за теч по радиаторите основно
        146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

тия прахчета колкото помагат, 20х повече вредят
          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

При мен капе извън купето, педя зад двигателя някъде.....из купето е сухо.....
            Какво прахче и колко бозица слагате - това с бозата едно приятелче ми го кажа, но още не съм го пробвал.....
            Има ли значение марката на бозата -
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

На пуснат климатик е нормално да си капе. Кондензи разни са тва. И на мен ми капе, а не губя никаква течност.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

.....................
                Last edited by vlado_gg; d.m.y г., 14:16.
                alfa romeo 145 2.0 t.s-ex

Comment

Да най-вероятно това което ти капе е конденза от климатика. Докато не откриеш теч не слагай прахчета и бози, че гледаш имаш проблем по двигателя и да не стане по-зле.
                  Боза-та ще ти помогне ако те мързи някое съединение да оправиш, което капе.

Някой да знае за неонов оцветител, както при климатиците, но там го наливат с маслото. Мисля, че с това най-лесно ще си открие теча.

Comment

Твърде много ми се вижда за конденз, вчера дрямах 20 минути на климатик на бензиностанцията чакайки да зареждам, и се образува една педя площ гьол - от СФ до СТЗГ на клима и 140кмч и половин литър отиде.......

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Твърде много ми се вижда за конденз, вчера дрямах 20 минути на климатик на бензиностанцията чакайки да зареждам, и се образува една педя площ гьол - от СФ до СТЗГ на клима и 140кмч и половин литър отиде.......

Ми пробвай без климатик, малко жертви се иска Защото точно там някъде е изхода за конденза.

Comment

Ми имам впечатление сякъш че без клима не се губи, но жената е Мис Каприз, и ту и студено, ту жега, и неритмично го включвам....от понеделник пак ще съм в движение и ще го засека......

Comment

колега с тези "бози" може да оправиш проблема засега, но след време като се запушат охладителните каналчетата в блока има да търсиш!!!тогава ще ти иска да !затова колкото е хубаво,толкова повече е лошо!
                          156 2.0 т.с. '00 черната стрела /вече само черна/
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Ми имам впечатление сякъш че без клима не се губи, но жената е Мис Каприз, и ту и студено, ту жега, и неритмично го включвам....от понеделник пак ще съм в движение и ще го засека......
                            Имам пресен случай от сервиза в който работя,клиента с А-4дизел се оплакваше от голяма загуба на антифриз и то при включен климатик,за 40км и половин литър го няма.Когато не е вклщчен рядко липсваше.Неколкократна проверка за теч и резултат никакъв,и в случая му потвърдихме болежката Гарнитура на главата.При разглобяването се видя къде си е духало-и сега няма проблеми.

Не казвам че от това страда твоята кола,но и това е възможно.Майката му е свястна диагностика(КОЯТО РЯДКО МОЖЕШ ДА ПОЛУЧИШ)
                            Колега пожелавам ти успах.
                            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Добре де - каква е връзката между гарнитурата на главата, и включения климатик......
                              И във въпросния ви случай - къде е отивала тогава водата?????

Comment

Working...
                              X